logo TyfloCentra Brno, o.p.s. - odkaz na úvodní stranu

Slepotou život nekončí...



Pozvánka na 2. ročník Memoriálu Zdeňky Vernarské

Zdeňka VernarskáS příběhem Zdeňky, nevidomé vozíčkářky, která u nás 6 let pracovala jako lektorka výpočetní techniky pro nevidomé, jste se mohli seznámit již v loňském roce, kdy jsme uspořádali 1. ročník soutěže pro nevidomé uživatele výpočetní techniky s názvem Memoriál Zdeňky Vernarské. U příležitosti jejích nedožitých 38. narozenin, které by oslavila dne 23. února, vyhlašujeme na její počest druhý ročník této soutěže v ovládání počítače bez kontroly zrakem.

Soutěž je určena výhradně pro nevidomé uživatele náročných kompenzačních pomůcek na bázi osobního počítače, kteří se profesně nezabývají výpočetní technikou (nepracují tedy jako lektoři, učitelé, konzultanti, atp.). Za nevidomé uživatele považujeme pro účely této soutěže ty, kteří k ovládání PC používají výhradně hlasový nebo hmatový výstup a nejsou schopni přečíst zrakem běžný tištěný text ani při velmi velkém zvětšení. Tuto skutečnost je třeba při přihlášení doložit čestným prohlášením. Pořadatelé si vyhrazují právo rozhodnout o účasti soutěžícího na základě stupně jeho zrakové vady.

V době konání soutěže obdrží každý soutěžící e-mailem postupně zadání tří úkolů, které musí splnit, a odpovědi odevzdat opět e-mailem ve stanoveném termínu. Úkoly můžete plnit z domova, školy či internátu, není potřeba kvůli nim docházet k nám do Brna na Chaloupkovu. Každý úkol bude bodován. Pokud některý z úkolů neodevzdáte v termínu, je automaticky hodnocen 0 body. Do závěrečného finále postupuje prvních pět soutěžících s nejvyšším počtem bodů.

Druhý ročník Memoriálu Zdeňky Vernarské proběhne od 23. února do 16. května 2009. Závěrečné klání těch nejlepších, spojené s vyhlášením vítězů, se uskuteční v sobotu 16. května 2009 v Bílém domě na Žerotínově náměstí jako součást doprovodného programu letošního Tmavomodrého festivalu. Finále proběhne naživo, tzn. je potřeba, aby každý účastník počítal s tím, že pokud se dostane mezi pět nejlepších a bude chtít soutěžit o ceny, je nutná jeho osobní účast ve finále. Pokud se některý z pěti soutěžících s nejvyšším počtem bodů odmítne na finále dostavit, automaticky postupuje do finále další soutěžící v pořadí dle dosaženého počtu bodů.

Vítězové se mohou těšit na hodnotné věcné ceny (například MP3 přehrávač, licence software, externí USB disk), které do soutěže věnovaly firmy ACE Design, s.r.o., ADC Foundation, Galop, s.r.o., NWT Computer, s.r.o., výrobní družstvo nevidomých Spektra, pan Marek Susčík a TyfloCentrum Brno, o.p.s. Máme připraveny i speciální ceny (nejmladší/nejstarší účastník, cena útěchy).

Bližší informace o soutěži, včetně zadání úkolů z minulého ročníku a audiozáznamu průběhu finále, najdete na www.tyflocentrum-bm.cz/memorial.

Přihlášky zasílejte v elektronické podobě nejpozději do 20. února 2008 na adresu memorial@tyflocentrum-bm.cz. Přihlášku je třeba zaslat i v papírové podobě. Text přihlášky spolu s čestným prohlášením překopírujte do Wordu, naformátujte, vyplňte, vytiskněte, podepište a pošlete pozemní poštou na adresu

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Chaloupkova 7
612 00 Brno-Královo Pole

Těšíme se na vaši účast.

Pracovníci Centra pomůcek a informatiky brněnského TyfloCentra

Přihláška

Jméno a příjmení:
Bydliště:
Datum narození:
E-mail:
Telefon:
Skype, ICQ:
Používaná hlasová syntéza:
Používaný odečítač obrazovky:
Braillský řádek: (pokud ano, uveďte, prosím, typ):

Čestné prohlášení

Já, jméno a příjmení, narozen datum, bytem adresa prohlašuji, že má zraková vada je v pásmu praktické nebo úplné nevidomosti a neumožňuje mi číst zrakem běžný tištěný text ani při velmi velkém zvětšení. Dále prohlašuji, že soutěžní úkoly budu vypracovávat samostatně bez pomoci druhých osob.

V ... dne

Podpis


Vyhledávání


Regionální střediska


Facebook


Dobrovolnictví

Máme akreditaci Ministerstva vnitra ČR v oblasti dobrovolnické služby.



Odborná praxe

Nabízíme praxi studentům sociálních, speciálně pedagogických či výtvarných oborů (VŠ, VOŠ).



Dárci


Děkujeme za podporu.


Pravidelně nás dotují


Doporučujeme



Dotazy

Veškeré připomínky zasílejte na adresu webmaster@tyflocentrumbrno.cz
K jakémukoliv užití textů a obrázků, uveřejněných na tomto serveru, je třeba souhlas provozovatele.
Prohlášení o přístupnosti © TyfloCentrum Brno, o.p.s. 2002-20
Hostováno na WEDOS.CZ